Spenatomelett med kesofyllning
Det här receptet kommer från min frukostkokbok, men den har inte kommit ut än då jag inte får till bilderna på rätt sätt. Och lite annat som behöver redigeras om. Den här omeletten har mycket protein ca 39 g men har lite fibrer. Så ät denna omelett till frukost eller som lunch men ät gärna lite mer fibrer till.

Spenatomelett med kesofyllning
2 ägg
2 msk vatten
½ tomat,
5 g persilja
1 dl babyspenat
30 g ost
2 st torkade aprikoser
1 persika
100 g keso
15 g pistagenötter
2 msk rapsolja till stekning
salt och peppar
Blanda ägg med vatten, salt och peppar i en bunke. Skär tomat i småbitar, skölj babyspenaten och hacka den tillsammans med persiljan och häll det i äggsmeten. Värm upp en stekpanna med olja och stek omeletten. Vänd den när den stelnat och lägg på osten så den smälter. Lägg upp omeletten på en tallrik. Blanda keso med hackade aprikoser och hackad persika i en skål. Tillsätt hackade pistagenötter i kesoröran och lägg den på omeletten, vik i hop och ät.
Kcal Protein Fett Kolhydrater Fibrer
570 39 g 37 g 18 g 4 g
Kommentar: Det här är kanske inte en frukost du äter när du ska upp tidigt till jobbet så passa på och ät den när du är ledig eller har mer tid på morgonen, men du blir garanterat mätt på den. Det höga fettintaget kommer från oljan, ägg och pistagenötterna. Frukosten är mycket näringstät, innehåller hela dagsbehovet av E-vitamin som skyddar mot fria radikaler. Innehåller också mycket K-vitamin från spenaten men även A-vitamin och B12, järn, kalcium, selen och zink. Frukosten har relativt lågt GI. Finns gott om antioxidanter. Innehåller ca 3 portioner frukt och grönt.